Luftavfuktare MJ-E16VX-S1 (Mitsubishi)

Fakta
Luftavfuktare MJ-E16VX-S1
Fabrikat: 
Märke: 
Luftavfuktare MJ-E16VX-S1
Upphandling
Ordinarie pris: 
5 495.00 kr
Slutfaktura: 
5 495.00 kr
Betyg: 
2 / 5
Bra eller skit?
Omdöme: 
Rekommenderas starkt (5/5 poäng)

Vår fuktare riktigt dryper av fukt känns det ibland som. Regniga dagar under sommarhalvåret gjorde det nästan omöjligt att få tvätten torr. Efter ett tag ledsnade jag på att behöva tvätta om tvätten för att den började lukta illa, blött tvätt gör tyvärr det, när den aldrig blev torr.

Så en dag när jag och grabben var ute och bara fördrev tid tog jag en sväng in på Hemma. Mest för att grabben skulle få springa runt och trycka på alla knappar som finns där inne. Väl där inne börjar jag ju titta mig runt och av en slump såg jag den här luftavfuktaren. Bäst i test hade den även fått i en undersökning av Råd och Rön (klicka för att komma till testen).

Måste erkänna att jag var lite skeptisk, skulle en liten luftavfuktare verkligen visa sig hålla måttet? Nåja, var lika bra att köpa den för att få svar på frågan.

Omdöme: 

Satte in luftavfuktaren och den visade strax att luftfuktigheten låg då på ungefär 80 % vilket är alldeles för högt. I alla fall om man inte gillar möggel och helst vill att tvätten ska bli torr.

Efter ett dugn hade luftfuktigheten kommit ner till ungefär 55 % och redan då märket en tydlig förändring. Som det är nu så har vi kopplat in en dräneringsslang till luftavfuktaren så nu kan de gå dygnet runt utan att vi behöver tömma plastlåda. Kan verkligen rekommenderas att göra på det sättet.

Luftavfuktaren i sig har visat sig vara guld värd då tvätten nu blir torr och fuktkänslan är helt borta. Visst, den får slita hårt och går bra många timmar per dygn. Men det har snarare med omständigheterna i vår källare att göra än något annat.

Däremot tycker jag nog att Hemmabutikerna inte var så mycket att ha. Dels låg priset betydligt högre där än om jag hade köpt via t.ex. Tretti.se eller någon annan internetbutik. Sedan sa säljaren att dräneringsslangen inte skulle vara något problem att få tag i. Sådana skulle dom sälja överallt men jag kollade Rusta, Bauhaus, Hornbach med flera innan jag hittade en internetbutik som sålde slangen. (15 mm innerdiameter).

Kan tipsa om att jag köpte slangen från Esska ifall någon mer söker efter den här dimensionen. Däremot beställde jag 50 meter slang eftersom det blev billigast. Så nu har jag cirka 45 meter slang över så ni kan ju få köpa billigt från mig också. Säg 20 kr per meter och vi har en deal! :)

Manualer: 

Kommentarer

Hejsan

Läste just ditt inlägg om Mitsubishi MJ-E16VX som även jag har köpt och kör nu, det är fantastiskt hur mycket funkt som den suger upp men helt klart är slang att rekommendera. Jag köper gärna 4 meter slang från dig om du har några meter kvar.

Hoppas att det går bra

Tack på förhand

jan Svärdhagen
Falun

Lägg till ny kommentar