TomTom ONE XL

Fakta
TomTom ONE XL
Fabrikat: 
Märke: 
TomTom ONE XL
Garanti: 
1 år
Upphandling
Ordinarie pris: 
1 490.00 kr
Slutfaktura: 
1 490.00 kr
Betyg: 
3 / 5
Bra eller skit?
Omdöme: 
Neutralt, har inte utmärkt sig (3/5 poäng)

Även om det är lite efter bilsemestersäsongen så fick det bli dags att inhandla en GPS. Att det blev just idag är mest en slump. Vi gick runt på Media Markt och tittade på lite alla möjligt produkter, och helt plötsligt så bestämde vi oss för att köpa en GPS till bilen. Var länge sedan bilen fick en present :)

Omdöme: 

Att handla på Media Markt är helt okej, däremot så litar jag tyvärr inte på att personalen faktiskt kan något om det de pratar om. Min erfarenhet att desto större företag desto mindre teknikspecialiserad personal jobbar där. Inget ont om er som jobbar på Media Market, men det är ganska ofta jag skickas runt mellan olika säljare för att få svar på en fråga.

I alla fall, produkten (TomTom XL ONE) köpte vi för att den hade störst skärm. Något jag inte ångrar då jag snarare tycker att det här också har lite för liten skärm.

Som produkt är TomTom XL ONE bra när du vill ha en översiktsbild av hur lång tid det kommer ta innan du når målet. För det mesta stämmer tiden som TomTom anger nästan exakt på minuten, under förutsättningen att jag håller mig till hastighetsbegräningen. Men det finns ett par saker som stör mig med TomTom som gör det svårt för mig att rekommendera del här modellen till någon.

  1. När jag kör bil i Stockholm är TomTom ständigt efter, att få reda på att jag skulle ha svängt vänster i korsningen efter jag passerat den hjälper inte mycket utan skapar mer irritation
  2. Den långa uppstarttiden, har varit med om fall där jag inte fått kontakt med GPS:en förrän efter 15-20 minuter (ingen överdrift, jag har klockat) och det går väll an när det är områden jag hittar i. Men om jag börjar köra från Haparanda vill jag ha mina instruktioner långt tidigare.

Så med andra ord, mitt omdömme här är att TomTom är helt ok när den väl kommit igång men att den är för seg för att passa i storstäder. Nästa gång ska jag nog testa ett annat märke för att få lite mer att jämföra med.

Taggar: 

Lägg till ny kommentar