Solskydd - Markis från Moogio

Fakta
Upphandling
Ordinarie pris: 
64 390.00 kr
Rabatt: 
-11 368.00 kr
Slutfaktura: 
53 022.00 kr
Betyg: 
4 / 5
Bra eller skit?
Omdöme: 
Bra, över förväntan (4/5 poäng)

I år skulle vi inte göra om samma misstag som förra året. Då säljaren helt plötsligt drog sig ur och tydligen inte ville sälja längre.

Den här gången valde vi att redan i februari börja jämföra olika markiser. Eftersom det inte är så stora prisskillnader mellan de olika bolagen vale vi till slut Moogio som leverantör. Anledningen var till stor del rabatten vi fick från Villaägarnas riksförbund samt att vi inte läst något direkt negativt om Moogio.

Efter ett besök i deras butik i Täby där en säljare visade hur de olika alternativen ser ut och fungerar så bokade vi en tid där han kom hem till oss och mätte och diskuterade de olika möjligheterna. Vi hade först funderingar på två stycken terrassmarkiser (en för terrassen och en för balkongen) men eftersom huset är byggt som det är skulle det se tokigt ut med en markis på balkongen.

Vi valde därför att titta på olika energigardiner för sovrummen på övervåningen. Enligt säljaren skulle en energigardin ha upp till 80 % effekt av vad en utanpåliggande markis har. Ska jag vara helt ärlig trodde jag inte så mycket på det, men om dom hade i alla fall någon effekt så skulle jag vara nöjd. En het sommar kunde det bli en bastu i hela huset.

Slutligen valde vi att beställa följande:

 • Terrassmarkis, Lido 1300 (36.271 kr)
  Bredd: 600 cm
  Utfall: 350 cm
  Material: 36978, Sunsilk Signature Visutex
 • Fjärrkontroll till markis, Telis Soliris Pure RTS 1810634, (1.155 kr)
 • Soliris Sol & Vind Sensor RTS 1818199 (2.546 kr)
 • Energigardin, Energyblind 40, solfimsrullgardin (7.186 kr)
  96,3 x 123 cm
 • Energigardin, Energyblind 40, solfimsrullgardin (6.146 kr)
  91,9 x 70,8 cm
 • Energigardin, Energyblind 40, solfimsrullgardin (7.186 kr)
  91,9 x 123,4 cm
 • Montering 3.900 kr

Till detta fick vi en rabatt på 11.368 kr genom deras kampanj och villaägarnas avtal.

Omdöme: 

Efter att vi godkänt offerten så skulle leveransen komma om fem-sex veckor. Så i mitten av april kom två killar för att sätta upp markisen. Dom var där och jobbade i ungefär två-tre timmar och sedan var den på plats. Något som kan vara värt att tänka på är att dom inte själva kopplar in strömmen till markisen, utan det får en elektriker göra. Eller om du har behörighet att göra det själv så är det inte mer än tre trådar som ska kopplas in. Men jag skulle inte rekommendera det till någon som inte vet hur det funkar.

I alla fall, nu har sommaren 2012 varit väldigt mild. Svårt att avgöra hur mycket energigardinerna faktiskt har hjälpt av den anledningen. Däremot har vi varit grymt nöjda med terrassmarkisen. Vi har i år inte använt den inbyggda väggen som går att fälla ner från markisen. Men det har mest med att göra att sommaren inte har varit så spännande att sitta ut sent på kvällarna.

Hade vi haft markisen år 2011 så hade vi garanterat använt oss mer av den funktionen. Får hoppas på ett soligt 2013 istället! :)

Jag tror personligen inte att Moogio är billigaste alternativet, däremot så var dom trevliga och allt gick som det skulle. Och jag är ofta beredd att betala lite mer för att slippa strul. Så av den anledningen kan jag helt klart rekommendera Moogio om någon annan går i markistankar.

Lägg till ny kommentar