Mikrovågugn Framtid MW3

Fakta
Mikrovågugn Framtid MW3
Upphandling
Ordinarie pris: 
2 995.00 kr
Slutfaktura: 
2 995.00 kr
Betyg: 
4 / 5
Bra eller skit?
Omdöme: 
Svagt, nådde inte upp till förväntan (2/5 poäng)

Då var det dags att inhandla en inbygd mikrovågsugn till vårt IKEA-kök. Visade sig inte vara helt enkelt, om vi ville ha ugnen inbyggd på det sätt vi önskade var det i princip enbart de mikrovågsugnar som IKEA sålde som kunde passa. Lite tråkigt att inte ha mer att välja mellan, dessutom känns inte IKEA som den naturliga leverantörer av vitvaror etc.

Omdöme: 

I alla fall, vi köpte FRAMTID MW3 mest för att det var den som fanns på lager när vi var där. Som mikrovågsugn gör den sitt jobb och där har jag väll inte så mycket att klaga på. Det jag däremot kan störa mig på är två saker, småsaker i och för sig, men tillräckligt för att jag ska dra ner betyget.

Första delen är att mikrovågsugnen saknar ett ordentligt handtag, eller enklare utformning för att kunna få in fingrarna. Visst det finns en stor knapp (den till höger) du kan trycka på för att öppna, men det logiska är att ta tag i dörren och när den sitter inmonterad mot ett hörskåp som hos oss är det lite trångt att få in fingrarna. Det går, men det blir att man klämmer sig nästan varje gång.

Näste del jag stör mig på är pipljudet när mikron är klar. Kanske är det för att jag gör välling till småbarn som jag inte vill att saker ska låta mer än nödvändigt. Men när mikron har gått klart och jag öppnar luckan alternativt trycker på stopknappen tycker jag att mikron ska sluta pipa. Men inte då, den här modellen är gjord för att pipa ett visst antal gånger och det tänker den göra oavsett om du öppnar luckan, stänger av den eller svär åt den att vara tyst.

Som sagt, kanske inga stora saker men jag stör mig på dem och det gör att jag inte tänker rekommendera den här mikron om man inte måste, som vi, ha den.

Lägg till ny kommentar