IKEA kök

Fakta
Upphandling
Ordinarie pris: 
29 904.50 kr
Summa offert: 
29 904.50 kr
Slutfaktura: 
29 904.50 kr
Betyg: 
4 / 5

Från början hade vi inte tänkt välja ett IKEA-kök utan gå på något annat märke, mest bara för att få välja något som inte alla andra väljer. Men när prisskillnaden nästan blev det dubbla för att välja något annat kändes det inte riktigt som att det vore värt att köpa köket hos någon annan leverantör bara för att få vara orginell.

Vi valde kök där luckorna blev vita Applåd. Applåd är IKEA standardkök, inte den absolut billigaste (som ser rätt trist ut) och inte den dyrast högblanka varianten. Vi funderade först på högblankt men blev avrådda för att det kunde vara jobbigt att borra i luckorna. Blir det lite fel är det lätt att den blanka plastfärgen springer upp och då är luckan förstörd. Dessutom tyckte vi att det blev lite mycket att ha hela köket blankt så det fick bli Applåd istället.

Alla lådor har uttdragbara lådor istället för skåp som du måste krypa in i. Även bänkskivan valde vi från IKEA som då blev en svart variant med påklistrad metalllist.

Omdöme: 

Att handla kök på IKEA är verkligen pest! Först lade vi ner massor med tid i IKEA buggiga inredningsprogram, ett program som är grymt bra i idé men helt kasst i och med att det buggar för mycket. Många automatfunktioner gör att du inte alltid kan vända möbler, skåp etc som du vill. Att programet dessutom kräver att du ska använda vissa täckskivor med X cm mått när det går att lösa på andra sätt känns sjukt. Slutade med att jag fick modifiera rummer för att bli större än det egentligen var och sedan skriva minnesanteckningar på vilka mått som det egentligen kan ha.

Sen när vi kom iväg till IKEA med två barn så tog det över fyra timmar för säljaren att gå igenom vår beställning. Helt seriöst kändes det som den längsta dagen på länge. Säljaren var uppenbarligen ny men om det ska ta sån tid så måste hon få ha stöd av någon handledare. Att stå och svara på frågor om mått medan två trötta hungriga barn skriker gjorde inte upplevelsen bättre. Så ni som har barn, lämna dom hemma om ni kan när det gäller köksinköpet.

Det jag kan ge säljaren kredit för är att hon faktiskt gjorde några förändringar som vi gjort fel och hon var väldigt noga med att se till att alla mått blev rätt. Sen beställde hon för många dörrdämpare till oss. Varje dörr ska enbart ha en dämpare och inte två vilket gjorde att när jag först monterade in alla dämparna gick det knappt att stänga dörrarna. Sen fick jag inte lämna tillbaka dom överblivna eftersom jag inte hade den lilla plastpåsen kvar som dom låg i. Surt, så nu har jag ett gäng dörrdämpare här hemma om någon vill köpa... :)

Som kök är jag däremot väldigt nöjd med IKEA! Köket är smidigt att jobba i, skåpen känns bra och lådor etc flyter på som det ska. Att ha ett IKEA-kök underlättar när nästan all vår köksutrustning kommer därifrån. Då vet man att måtten alltid fungerar. Vid hemleveransen gick alltning smidigt, kom precis på nu att vi även fick en diskho för mycket. Men den gick bra att byta så det är lugnt.

Kan rekommendera att handla kök på IKEA även om jag inte är nöjd med allt i just beställningen.

Lägg till ny kommentar