Canon PowerShot G9 + Sigma 28-300/3,5-6,3 DG Macro

Fakta
Canon PowerShot G9
Fabrikat: 
Märke: 
Canon Powershot G9, Sigma 28-300/3,5-6,3 DG Macro
Upphandling
Ordinarie pris: 
7 540.00 kr
Slutfaktura: 
7 540.00 kr
Betyg: 
5 / 5
Bra eller skit?

Ibland vill du inte springa runt med en tung systemkamera. Därför valde vi att nu köpa in en lite lättare men ändå avancerad kamera för att vara digitalkamera. Valet för på Canon Powershot G9 som fått mycket bra omdömmen i tidningar.

Dessutom passade vi på att utöka vår samling med objektiv med ett riktigt allt-i-allo-telezoom-objektiv. Sigma 28-300 gör att du verkligen kan fota vid alla tillfällen. Det som är värt att påpeka är att det här objektiven kan inte monterat på Canon Powershot G9. Objektivet har vi köpt till vår Canon 400D.

Omdöme: 

Beställnignen från Cyberphoto var som alltid bra, även om vi beställde under mellandagarna precis innan nyår så fick vi snabbt vår utrustning. Credit för det!

När det gäller Canon Powershot G9 är jag inte alls så pass nöjd med kameran som många tidningar fått mig att tro. Kanske är jag extra kritisk då jag är van vid att fotografera med en "riktig" systemkamera. Men bildkvaliten för Canon Powershot G9 är enbart acceptabel under riktigt bra ljusförhållande. Får väll bli min "strandkamera" helt enkelt.

När det gäller objektivet Sigma 28-300/3,5-6,3 DG Macro som vi köpte till vår Canon 400D är jag mer än nöjd. Visst har den sina problem med att den inte är tillräckligt ljuskänslig. Men för mig som fotograferar mycket på distans men även vill kunna slänga in en och annan närbild är det här ett underbart objektiv. Får hoppas att någon tillverkare i framtiden kan ordna en liknande men ljuskänsligare modell.

Lovar att köpa direkt då!

Så med andra ord, rekommenderar inte Canon Powershot G9 men däremot stark rekommendation till Sigma 28-300/3,5-6,3 DG Macro.

Lägg till ny kommentar