Black & Decker Tapetborttagare KX3300

Fakta
Black & Decker KX3300
Fabrikat: 
Märke: 
Black & Decker KX3300-QS
Upphandling
Ordinarie pris: 
495.00 kr
Slutfaktura: 
495.00 kr
Betyg: 
4 / 5
Bra eller skit?
Omdöme: 
Bra, över förväntan (4/5 poäng)

Jag har en förkärlek till målade väggar. Är bara väggunderlaget jämt och snyggs så blir resultatet ofta riktigt bra med en målad vägg. Dessutom är det enkelt att måla över märken eller helt enkelt byta färg när jag känner för det. Är bara grundarbetet ordentligt gjort så sparar man väldigt mycket tid.

I alla fall, jag har tidigare valt att försöka slipa ner tapetskarvar, alternativt hela tapeten, för att få väggen jämn. Ett väldigt tidsödande jobb som ofta ger ett resultat av att det är en massa skarmärken överallt på väggen som måste spacklas över.

Så därför köpte jag den här Black & Decker tapetborttagare. För att lättare få ner tapeterna men inte förstöra underlaget.

Omdöme: 

När jag skriver det här inlägget har jag bland annat använt tapetborttagaren i vardagsrum, hall och kök under vår renovering. Resultatet med tapetborttagaren är mycket bättre än när jag själv skrapar bort tapeten. Är bara väggen jämn så sparas massor med tid på att slippa en del av efterarbetet.

Men det finns nackdelar, jag har främst använt tapetborttagaren på betongväggar. Skulle det vara gips, spån eller trä bakom tapetern skulle jag dra mig för att använda tapetborttagarn. Det är väldigt mycket het ånga som måste skickas ut innan tapeten verkligen släpper. Och om det då finns ett underlag där under som kan ta skada av vatten så skulle jag inte använda tapetborttagaren.

Dessutom sipprar det vatten längs med väggen när du jobbar, kan bli ganska mycket vatten på golvet beroende på hur tjocka lager med tapeter du ska gå igenom. Tänk på att skydda golvet med andra ord!

Som riktlinje kan jag meddela att jag hade inga problem med att ta ner tapeter upp till en tjocklek på fem-sex lager. Visst, fick först dra ner tre-fyra lager innan jag kom åt den sista. Men när väl den hade börjat släppa kunde jag dra ner allt i ett enda svep.

Se till att ha en hink i närheten när du jobbar med tapetborttagaren. För den fortsätter pumpa ut ånga även ett tag efter den är avstängd (måste hinna kyla ner sig). Att barn och husdjur ska vara långt borta från den bör jag väll egentligen inte behöva skriva men jag gör det ändå. :)

Lägg till ny kommentar