Asus 1015B-BLK010S

Fakta
Asus 1015B-BLK010S
Fabrikat: 
Märke: 
1015B-BLK010S
Garanti: 
1 år
Upphandling
Ordinarie pris: 
2 490.00 kr
Slutfaktura: 
2 490.00 kr
Betyg: 
2 / 5
Bra eller skit?
Omdöme: 
Svagt, nådde inte upp till förväntan (2/5 poäng)

Ibland behöver man köpa en dator snabbt, och i det här fallet skulle vi iväg på en semester (sista-minuten) och jag behövde då köpa in en ny bärbar dator. Att handla elektronik på Media Markt är något jag sällan gör. Visst, jag tycker det är kul att gå och titta där. Men jag litar inte ett smack på säljarna där samt att jag gärna jämför priserna själv och lyckas i regel få ner dem mer än vad Media Markt gör.

Omdöme: 

Men, men.... den här gången fanns det inte tid att beställa en dator eller att kontrollera marknaden ordentligt. Gick därför till Media Market och köpte en billig bärbar dator. Så långt är allt bra, medan jag är i butiken gör jag en snabb titt på hur mycket RAM-minne datorn klarar av. Visade sig att det gick bra att uppgradera med ytterligare lite minne (tror det var 4 GB ytterligare). Eftersom jag inte hållit på så mycket med bärbara datorer tidigare så frågar jag en säljare vilken typ av minne jag ska köpa.

Kanske inte helt förvånanden att hon inte kunde svara utan hänvisade mig till en kollega som skulle vara bättre på datorer. Okej, frågor nästa säljare som heller inte vet. Han bemödar sig dock därefter att söka lite på nätet för att se om han hittar något. Tyvärr hittar han inte mer information än vad jag gjorde med min sökning med iPhone. Men han försökte i alla fall, det är ett plus i kanten.

Därefter kommer hans chef, som förstås heller inte har någon aning. Observera att nu tre säljare där alla jobbar med att sälja datorer inte kan svara vilket typ av minne jag ska köpa för att uppgradera den. Det blir extra komiskt i och med att dom faktiskt säljer minnen till bärbara dator på just den avdelningen. Nåja, äventyret är inte slut ännu. Den tredje säljaren ringer nu till Media Markt tekniska support dit alla datorer med fel lämnas in. Gissa vad? Dom har heller ingen aning! Seriöst, så om min dator går sönder ska några killar/tjejer utan koll undersöka vad som är fel?

Tyvärr så måste jag ha datorn så jag köper den ändå, men utan extra minnen eftersom ingen kan säja vad jag ska köpa för några. Och jag kan inte köpa och testa för då får jag inte lämna tillbak minnena om det blir fel.

Så omdömmet för Media Markt är lågt, ganska okej priser men tyvärr inte mer kompetens än att dom kan läsa innantill på skyltarna som finns vid produkterna. Och det klarar jag ju av själv...

När det gäller datorn så är det som väntat en seg rackare som inte klarar av särskilt mycket. Men i den här prisklassen kanske jag inte ska begära så mycket mer. Eller?

Lägg till ny kommentar